Curaçao

Curaçao is een prachtig eiland en Willemstad is een boeiende en bloeiende stad.

Het oude centrum van Willemstad is beschermd als werelderfgoed en is de laatste jaren sterk gerenoveerd. Er is veel te zien en veel te beleven! Restaurants zijn er in overvloed, van eenvoudige eetgelegenheden tot luxe restaurants zoals 'Fort Nassau' of 'De Taveerne' in landhuis Groot Davelaar. Ook de rest van het eiland (in totaal zo'n 444 km2 groot) biedt veel moois, zowel in natuurschoon als in bezienswaardigheden.

En dan is er natuurlijk de onderwaterwereld, volgens kenners één van de mooiste ter wereld. Hij is van een adembenemende schoonheid. Het rif met de eindeloze variatie aan koralen begint op veel plaatsen al vlakbij de kustlijn zodat hij met duiken of snorkelen snel is bereikt en het genieten kan beginnen. De kleurenpracht van de wereld onder water, met zijn tropische vissen in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, is een mooie belevenis die je je leven lang niet meer vergeet.

Vanuit Curaçao kunnen er per vliegtuig trips gemaakt worden naar Bonaire en Aruba. En op al deze 3 drie eilanden spreekt men Nederlands, naast het lokale Papiaments.

Hier een 6 min. (Engelstalige) promotie video over Curaçao:Het Klimaat

Het weer is op Curaçao eigenlijk nooit een gespreksonderwerp. De verklaring is eenvoudig: het is bijna altijd hetzelfde mooie weer!

De gemiddelde temperatuur is 28 °C, tijdens de dag en de nacht varieert hij meestal tussen 26 en 33°C. Er waait meestal een zachte noordoost passaat die voor verkoeling zorgt. Hoewel staalblauwe luchten voorkomen, zijn er vaak losse, voorbijdrijvende wolken die er voor zorgen dat het zelden onaangenaam warm wordt. De zon schijnt gemiddeld acht uur per dag.

Omdat de Curaçao dicht bij de evenaar ligt gaat de zon praktisch het gehele jaar door rond half zeven ‘s-avonds onder en is het ’s-morgens om zes uur weer licht. Seizoenen kennen de eilanden ook nauwelijks. De gemiddelde hoeveelheid neerslag is laag. De meeste regen valt in de periode oktober tot december maar dat betekent slechts dat er soms ’s-nachts een enkele fikse bui valt en als het overdag al eens flink regent is het na een bui direct weer aangenaam warm.

Samengevat; een absoluut aangenaam klimaat, het gehele jaar door. Altijd buiten kunnen zitten of het nu morgen, middag, avond of nacht is.. Nooit een jas, das of wat voor warms dan ook nodig. T-shirt met korte broek of rok als standaard outfit. Heerlijk Zwemmen in zeewater van rond de 25 °C.

Foto's >

Curaçao Interactive Map


Interactive Maps van showmecaribbean.com

Voor meer informatie

E-mail: informatie@huisincuracao.nl

Deel deze pagina

Volg ons ook op